lørdag 13. september 2008

Prosjektet PSAT har nådd 550 brønner!

I 2007 bidro prosjektet PSAT til å bygge om å sikre 270 brønner. Til nå i år har vi akkurat passert 200 brønner. Før 2007 hadde vi allerede passert 100. De nye brønnene er til stor hjelp for befolkningen rundt omkring og brønnene har fått større og større oppmerksomhet. Folk merker at vannet blir renere og brønnene sikrere. Derfor stiller folk opp rundt omkring i landsbyer og grender!! De stiller opp med eselkjerrer og folk slik at dette prosjektet nå går glatt, de stiller opp på dugnad. Vi betaler
sementen og en arbeidsleder som er kvalifisert murer.
Utover det ordner landsbyene opp i arbeidet selv. Og det viser egeninnsats i stor skala! Vi har nå 4 murere i sving. Å bygge en brønn tar ca 3 dager. Kostnaden på en brønn er ca. 1000 norske kroner for prosjektet. I prosjektet har vi jobbet mye med å sikre en best mulig kvalitet på arbeidet. Det er viktig at arbeidet er så kvalitetssikret at det varer lenge. Det er også viktig å kjøre skikkelige hygieneprogrammer rundt de nye brønnene. Hygieneprogrammene vi kjører omfatter dessuten hele landsbyen. Brønnprosjektet krever mye administrering, og hadde det ikke vært for befolkningens innsats for dette hadde vi stoppet for lenge siden. Vi har også et program for bygging av større og mer vannsikre brønner. De koster mellom 8000 og 10000 kroner å bygge. Landsbyene bidrar her med 10 % av prisen og dugnad. Disse nye brønnene vil avhjelpe vannmangelen som ofte oppstår i tørketida her nede.
Nå i oktober kommer det ut en voluntør for Normisjon, Erling Åsen, for å hjelpe til i brønnprosjektet fram til juni neste år. Han kommer ut med kona Helene for å være i Tambaga fram til neste sommer. Helene vil arbeide mye i helsedelen av prosjektet.


Hølje

Ingen kommentarer: