fredag 2. januar 2009

Hva er PSAT?

For de som ikke vet det: PSAT er det offisielle navnet på prosjektet Normisjon driver i Tambaga området. PSAT står for Projet d'appui à la Santé et Alphabétisation à Tambaga (No: Støtte prosjekt for helse og alfabetisering i Tambaga)I dag er prosjektet innvollvert i 3 ulike kommuner( Tambaga ca. 10000 innbyggere, Kokofata ca.17000 og Bougaribaya 7000) og har pr. dags dato aktiviteter i 29 ulike landsbyer. Nedslagsfeltet for prosjektet utgjør mer enn 30000 mennesker. I tillegg er PSAT innvollvert i helseopplæring og alfabetisering på fylkesnivå. Prosjektet er støttet av NORAD via BN med 85 %, resten kommer fra givere i Norge, altså dere. I tillegg har prosjektet et større beløp fra Aksjon Håp 2006, øremerket rent vann.

Hovedstrategien for PSAT nå i 2009 er at vi er et prosjekt som ønsker å bygge aktivitetene på engasjementet og behovene i befolkningen. Vi er ikke et "gave-prosjekt", men et "støtte-prosjekt". Befolkningen i området er fattig, men vi ser muligheter til varig utvikling. Vi som prosjekt kan fort bli en sovepute for enkelte, hvis vi bare gir. Etter snart 7 år i området ser vi faren, ja vi ser den overalt der det er prosjekter. Vi som prosjekt kan bomme skikkelig hvis vi ikke er denne faren bevisst. Ja, vi kan vaere med på å stanse utvikling.

Hovedaktivitetene til PSAT blir i 2009: Mor-barn, tiltak mot omskaering av kvinner, HIV/Aids, rent vann prosjekter, inntekstsbringende aktiviteter for kvinner som møller og hager, hygienetiltak med bygging av latriner, m.m.

Den beste måten å hjelpe og å vise nestekjaerlighet på er å skape noe som hjelper mange over tid. Som misjon og som kristne har vi plikt til å gjøre noe for å stoppe uverdig fattigdom og skape en bedre verden. Hvis vi leser i Bibelen om Jesu budskap blir dette enda klarere. Dessuten ser vi at prosjektet PSAT har gitt oss nordmenn et mye større respekt og "goodwill".
Det å bo 7 år i Tambaga uten diakonale tiltak ser jeg mer og mer på som en umulighet.
La oss håpe 2009 blir et år der vi får hjelpe enda flere! Stå med oss i det!

PS! det kommer snart mer på bloggen om PSAT
Hølje

Ingen kommentarer: