torsdag 1. januar 2009

Julefeiring i Tambaga

Den 24.desember startet Mathias og meg med frokost i sofaen sammen med disneyfilmer fra DVD'er fra Norge. Julefeiringen i år ble sammen med de to trivelige volontørene som er hos oss, Helene og Erling.

Til klokken 12.00 hadde vi invitert familien Halvorsen, som fikk besøk av de fire sønnene sine med en nytilkommet svigerdatter, og våre volontører selvsagt på risengrøt. Det var deilig. Klokken 16.00 hadde vi norsk julegudstjeneste hos oss med Hølje i prestekjolen og Erling som delte en historie med oss. Vi sang julesanger og kom rent i julestemning.

Klokken 18.30 var pinnekjøttet, medbrat fra Norge med guttene til Halvorsen og gitt til oss fra foreldrene til Hilde, med hjemmelaget kålrotstappe, poteter og hjemmelaget rødbeter klart. Om jeg skal si det selv. Jeg tror aldri jeg har prøvd bedre pinnekjøtt til jul :-) Vi var festkledd og Mathias var svært spent på å åpne julegavene, selvsagt.












JOLENISSEN KOM TIL TAMBAGA I AAR IGJEN
Julegavene ble åpnet etter middagen. Det ble mange i år. Til Mathias sin store glede. Klokken 21.30 var det sengetid for Mathias, og Helene, Erling og meg var i landsbyen i Tambaga for å bli med å se på Jesusfilmen som også i år ville vises av de kristne. Den er blitt vist på julekvelden slik siden vi kom til Tambaga i 2001.
1.juledag var hovedfesten med festgudstjeneste som ble holdt i kirken i Tambaga sammen med de kristne. Flere kristne kom fra andre landsbyer rundt omkring i Tambaga kommune. Vi hadde først festgudstjeneste der presidenten i kirkekomiteen talte, de kristne kvinnene opptraadde med en sang og med mye sang under gudstjenesten forøvrig. Det ble også dåp. Etterpå ble det forbedredt et bedre måltid som vi kvinner laget sammen. Ting tar tide så festmåltidet var ikke ferdig før 15.30. Vi fikk en fin mulighet til å være sammen denne fest- og høytidsdagen, 1.juledag, og alle de kristne kvinnene fikk med seg festgudstjenesten.

Anita

Ingen kommentarer: